Štika po burgundsku
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule sterilovaná |
120 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Štika obecná |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava. Přidáme malé cibulky, očištěné a omyté porce štiky, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše zalijeme vínem a povaříme asi 20 minut.
- Potom pokrm zahustíme několika kuličkami z másla, rozmíchaného s hladkou moukou a ještě chvíli povaříme.
- Podáváme s česnekovými topinkami.