Karmelitánské filé v rajčatech
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Filé z aljašské tresky |
1000 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar rybí |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce filé zvolna povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme a jemně umeleme. Přidáme 40 g másla, 2 vejce, 1 lžíci citronové šťávy a vše dobře promícháme. Podle chuti osolíme.
- Omytá rajčata na vršku seřízneme a dužinu vydlabeme. Rajčata naplníme připravenou směsí a urovnáme do pekáče vymaštěného kouskem másla. Dusíme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.
- Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a necháme povařit. Nakonec do omáčky zašleháme žloutky, ochutíme ji citronovou šťávou a přisolíme.
- Plněná rajčata podáváme zalitá omáčkou.