Karmelitánské filé v rajčatech

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Filé z aljašské tresky 1000 g
Máslo čerstvé 90 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Rajčata 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 2 ks
Vývar rybí 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce filé zvolna povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme a jemně umeleme. Přidáme 40 g másla, 2 vejce, 1 lžíci citronové šťávy a vše dobře promícháme. Podle chuti osolíme.
  2. Omytá rajčata na vršku seřízneme a dužinu vydlabeme. Rajčata naplníme připravenou směsí a urovnáme do pekáče vymaštěného kouskem másla. Dusíme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.
  3. Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a necháme povařit. Nakonec do omáčky zašleháme žloutky, ochutíme ji citronovou šťávou a přisolíme.
  4. Plněná rajčata podáváme zalitá omáčkou.