Salát z vařených fazolek

Ingredience


Cibule 30 g
Fazolové lusky zelené 120 g
Kapie sterilovaná 25 g
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Okurky nakládané 25 g
Olej rostlinný 5 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli, okurky a kapii nakrájíme nadrobno.
  2. Zelené fazolky očistíme a pokrájíme na menší kousky. Uvaříme je ve vodě se špetkou soli. Když jsou měkké, hned je zchladíme ve studené vodě a poté je necháme řádně okapat.
  3. Vsypeme fazolky do mísy, přidáme k nim pokrájenou zeleninu, ochutíme pepřem, solí, octem, olejem a řádně promícháme. Pod fólií necháme salát v chladničce uležet.