Salát z vařených fazolek
Ingredience
Cibule |
30 g |
Fazolové lusky zelené |
120 g |
Kapie sterilovaná |
25 g |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Okurky nakládané |
25 g |
Olej rostlinný |
5 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli, okurky a kapii nakrájíme nadrobno.
- Zelené fazolky očistíme a pokrájíme na menší kousky. Uvaříme je ve vodě se špetkou soli. Když jsou měkké, hned je zchladíme ve studené vodě a poté je necháme řádně okapat.
- Vsypeme fazolky do mísy, přidáme k nim pokrájenou zeleninu, ochutíme pepřem, solí, octem, olejem a řádně promícháme. Pod fólií necháme salát v chladničce uležet.