Zavařené cibulky

Ingredience


Bobkový list 1 g
Cibulka jarní 1 kg
Cukr krupice 200 g
Hořčičné semínko 1 polévková lžíce
Nové koření celé 2 g
Ocet vinný 1.5 l
Pepř černý celý 2 g
Sacharin 2 g
Sůl 50 g
Voda pitná 1.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve každou cibulku oloupeme a očistíme. Poté cibulky klademe do zavařovacích sklenic. V hrnci smícháme vodu, ocet, sladidlo, cukr, sůl, hořčičné semínko, pepř, nové koření a bobkový list.
  2. Vše přivedeme k varu a krátce povaříme. Hotový lák vrchovatě nalijeme na připravené cibulky. Zavařovací sklenice uzavřeme a běžným způsobem zavaříme.
  3. Cibulky skladujeme na chladném a tmavém místě.