Zavařené cibulky
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Cibulka jarní |
1 kg |
Cukr krupice |
200 g |
Hořčičné semínko |
1 polévková lžíce |
Nové koření celé |
2 g |
Ocet vinný |
1.5 l |
Pepř černý celý |
2 g |
Sacharin |
2 g |
Sůl |
50 g |
Voda pitná |
1.25 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve každou cibulku oloupeme a očistíme. Poté cibulky klademe do zavařovacích sklenic. V hrnci smícháme vodu, ocet, sladidlo, cukr, sůl, hořčičné semínko, pepř, nové koření a bobkový list.
- Vše přivedeme k varu a krátce povaříme. Hotový lák vrchovatě nalijeme na připravené cibulky. Zavařovací sklenice uzavřeme a běžným způsobem zavaříme.
- Cibulky skladujeme na chladném a tmavém místě.