Rybí škvarky
Ingredience
Kapr obecný |
1000 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykuchaného, očištěného a omytého kapra nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Maso osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.
- Obalené plátky zprudka smažíme na pánvi na sádle dokřupava. Správně usmažené škvarky při dopadu na talíř zazvoní.
- Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.