Jehněčí závin
Ingredience
Brambory |
300 g |
Hrášek |
150 g |
Jehněčí krkovice |
1 kg |
Jogurt bílý |
200 g |
Listové těsto |
500 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
300 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky a za stálého míchání orestujeme na másle. Přihodíme brambory a mrkev, nakrájené na kostičky a ještě chvíli opečeme.
- Po odstavení z plotny vmícháme strouhaný sýr, jogurt, sůl, pepř a čerstvý nebo mražený hrášek.
- Listové těsto rozválíme na silnější plát a na něj rozložíme připravenou směs. Zavineme, pořádně utěsníme okraje a položíme na vymazaný plech tak, aby konec závinu zůstal vespod. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.