Jehněčí závin

Ingredience


Brambory 300 g
Hrášek 150 g
Jehněčí krkovice 1 kg
Jogurt bílý 200 g
Listové těsto 500 g
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 300 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 8 g
Sýr Eidam cihla 30% 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky a za stálého míchání orestujeme na másle. Přihodíme brambory a mrkev, nakrájené na kostičky a ještě chvíli opečeme.
  2. Po odstavení z plotny vmícháme strouhaný sýr, jogurt, sůl, pepř a čerstvý nebo mražený hrášek.
  3. Listové těsto rozválíme na silnější plát a na něj rozložíme připravenou směs. Zavineme, pořádně utěsníme okraje a položíme na vymazaný plech tak, aby konec závinu zůstal vespod. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.