Zavařený česnek
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Česnek |
5 ks |
Chilli paprička |
5 g |
Cukr krupice |
80 g |
Hřebíček |
2 g |
Ocet kvasný lihový |
1 dl |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
2 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
0.5 l |




-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Nejprve očistíme česnek. V hrnci smícháme česnek, víno, ocet, cukr, sůl, chilli papričky, rozmarýn, tymián, hřebíček, pepř a bobkový list. Vše povaříme zhruba 5 minut.
- Lák necháme 12 hodin stát a poté znovu povaříme asi 5 minut.
- Necháme vychladit a sklenice plníme, do každé nalijeme olej a důkladně uzavřeme.
- Skladujeme v chladničce.