Zavařený česnek

Zavařený česnek - obrázek

Ingredience


Bobkový list 1 g
Česnek 5 ks
Chilli paprička 5 g
Cukr krupice 80 g
Hřebíček 2 g
Ocet kvasný lihový 1 dl
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý celý 2 g
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno bílé 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve očistíme česnek. V hrnci smícháme česnek, víno, ocet, cukr, sůl, chilli papričky, rozmarýn, tymián, hřebíček, pepř a bobkový list. Vše povaříme zhruba 5 minut.
  2. Lák necháme 12 hodin stát a poté znovu povaříme asi 5 minut.
  3. Necháme vychladit a sklenice plníme, do každé nalijeme olej a důkladně uzavřeme.
  4. Skladujeme v chladničce.