Tortellini s ricottou

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Sůl 5 g
Vejce slepičí 2 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Petržel - nať 20 g
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 3 g
Šunka od kosti 110 g
Sýr Parmezán 1 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Artyčoky 2 ks
Muškátový oříšek 3 g
Olej rostlinný 30 ml
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 5 g
Ricotta 200 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 5 g
Vývar z hovězích kostí 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mixéru rozmixujeme šunku, sýr, trošku petrželky, strouhanku
  2. a žloutek, postupně přidáváme olivový olej a osolíme.
  3. Těsto připravíme smícháním všech surovin a necháme ho 30 minut odpočinout. Pomocí strojku utvoříme dlouhý plát.
  4. Polovinu poklademe kopečky náplně. Těsto přeložíme na polovinu
  5. a vykrájíme obdélníky. Protilehlé vrcholy spojíme, abychom utvořili tortellini.
  6. Ricottu rozdrobíme a smícháme s nakrájeným tymiánem a pažitkou, solí a pepřem. Přidáme muškátový oříšek a hotovou ricottu upravíme doprostřed talíře.
  7. Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky a osmažíme je v rostlinném
  8. oleji, na ubrousku je necháme okapat a osolíme.
  9. Tortellini uvaříme v masovém vývaru a dáme je na talíře okolo ricotty. Ozdobíme smaženými artyčoky a zalijeme trochou horkého vývaru.