Tortellini s ricottou
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
20 g |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
3 g |
Šunka od kosti |
110 g |
Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Artyčoky |
2 ks |
Muškátový oříšek |
3 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Ricotta |
200 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
Vývar z hovězích kostí |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V mixéru rozmixujeme šunku, sýr, trošku petrželky, strouhanku
- a žloutek, postupně přidáváme olivový olej a osolíme.
- Těsto připravíme smícháním všech surovin a necháme ho 30 minut odpočinout. Pomocí strojku utvoříme dlouhý plát.
- Polovinu poklademe kopečky náplně. Těsto přeložíme na polovinu
- a vykrájíme obdélníky. Protilehlé vrcholy spojíme, abychom utvořili tortellini.
- Ricottu rozdrobíme a smícháme s nakrájeným tymiánem a pažitkou, solí a pepřem. Přidáme muškátový oříšek a hotovou ricottu upravíme doprostřed talíře.
- Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky a osmažíme je v rostlinném
- oleji, na ubrousku je necháme okapat a osolíme.
- Tortellini uvaříme v masovém vývaru a dáme je na talíře okolo ricotty. Ozdobíme smaženými artyčoky a zalijeme trochou horkého vývaru.