Hovězí maso přelité vínem rioja
Ingredience
Celer řapíkatý |
10 g |
Česnek |
2 g |
Hovězí maso přední |
700 g |
Nové koření celé |
2 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Passata (drcená rajčata) |
255 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Šalotka |
6 g |
Sůl |
1 g |
Tymián čerstvý |
2 hrst |
Víno červené |
500 ml |
Žampiony - sterilované |
310 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si větší kastrol, ve kterém rozehřejeme olej a vložíme maso, osekané od přebytečného tuku, nakrájené na 6 cm kostičky. Nezapomínáme občas promíchat do doby, než nám maso zhnědne. Poté maso vyjmeme a do kastrolu přidáme šalotku, česnek a celer. Směs opět 3-4 minuty mícháme než maso zrůžoví.
- K takto upravené zelenině přidáme žampiony, passatu, koření a necháme podusit. Přilijeme víno. Poté hovězí maso vrátíme zpět a vše necháme chvíli podusit.
- V zakrytém hrnci pod pokličkou, upravené maso buď v troubě nebo na plotýnce, vaříme 60-90 minut, dokud není dostatečně měkké. Podle chuti můžeme hotový pokrm okořenit zbytkem tymiánu.