Hovězí maso přelité vínem rioja

Ingredience


Celer řapíkatý 10 g
Česnek 2 g
Hovězí maso přední 700 g
Nové koření celé 2 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Passata (drcená rajčata) 255 ml
Pepř černý mletý 1 g
Šalotka 6 g
Sůl 1 g
Tymián čerstvý 2 hrst
Víno červené 500 ml
Žampiony - sterilované 310 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si větší kastrol, ve kterém rozehřejeme olej a vložíme maso, osekané od přebytečného tuku, nakrájené na 6 cm kostičky. Nezapomínáme občas promíchat do doby, než nám maso zhnědne. Poté maso vyjmeme a do kastrolu přidáme šalotku, česnek a celer. Směs opět 3-4 minuty mícháme než maso zrůžoví.
  2. K takto upravené zelenině přidáme žampiony, passatu, koření a necháme podusit. Přilijeme víno. Poté hovězí maso vrátíme zpět a vše necháme chvíli podusit.
  3. V zakrytém hrnci pod pokličkou, upravené maso buď v troubě nebo na plotýnce, vaříme 60-90 minut, dokud není dostatečně měkké. Podle chuti můžeme hotový pokrm okořenit zbytkem tymiánu.