Husa v šouletu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrách loupaný |
150 g |
Husa domácí |
600 g |
Husí sádlo |
1 polévková lžíce |
Ječné kroupy |
150 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Zázvor mletý |
3 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrách propereme a necháme namočený, nejlépe přes noc. Pak jej uvaříme bez soli do změknutí.
- V osolené vodě uvaříme zvlášť proprané kroupy.
- Na polovině sádla osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme půlku šálku vody a vložíme porce husy, které jsme potřeli česnekem a solí.
- Přidáme zbylé koření a dusíme přiklopené doměkka.
- Vymastíme ohnivzdornou mísu, vložíme hrách smíchaný s kroupami a zastrčíme do něho porce husy. Zbývajícím sádlem pokropíme povrch, polijeme šťávou z masa a necháme v troubě zapéct dočervena.