Husa v šouletu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hrách loupaný 150 g
Husa domácí 600 g
Husí sádlo 1 polévková lžíce
Ječné kroupy 150 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Zázvor mletý 3 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrách propereme a necháme namočený, nejlépe přes noc. Pak jej uvaříme bez soli do změknutí.
  2. V osolené vodě uvaříme zvlášť proprané kroupy.
  3. Na polovině sádla osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme půlku šálku vody a vložíme porce husy, které jsme potřeli česnekem a solí.
  4. Přidáme zbylé koření a dusíme přiklopené doměkka.
  5. Vymastíme ohnivzdornou mísu, vložíme hrách smíchaný s kroupami a zastrčíme do něho porce husy. Zbývajícím sádlem pokropíme povrch, polijeme šťávou z masa a necháme v troubě zapéct dočervena.