Pečená kachna nadivoko
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
80 g |
Citronová šťáva |
1.5 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Jalovec |
3 ks |
Kachna mražená |
1 ks |
Nové koření celé |
2 ks |
Pepř černý celý |
2 ks |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
1.25 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zpěníme nakrájenou cibuli na polovině slaniny.
- Kachnu očistíme, omyjeme a osolíme. Protáhneme jí částí slaniny a položíme do pekáče ke slanině a cibuli.
- Utlučeme nebo umeleme koření a prosijeme na kachnu. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě, dokud maso nezměkne.
- Pak kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vývarem a necháme povařit tak, aby se tuk odděloval od šťávy.
- Dochutíme červeným vínem, citronem a dle chuti přidáme cukr.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.