Pečená kachna nadivoko

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 80 g
Citronová šťáva 1.5 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Hovězí vývar základní 250 ml
Jalovec 3 ks
Kachna mražená 1 ks
Nové koření celé 2 ks
Pepř černý celý 2 ks
Slanina vepřová 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 1.25 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zpěníme nakrájenou cibuli na polovině slaniny.
  2. Kachnu očistíme, omyjeme a osolíme. Protáhneme jí částí slaniny a položíme do pekáče ke slanině a cibuli.
  3. Utlučeme nebo umeleme koření a prosijeme na kachnu. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě, dokud maso nezměkne.
  4. Pak kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vývarem a necháme povařit tak, aby se tuk odděloval od šťávy.
  5. Dochutíme červeným vínem, citronem a dle chuti přidáme cukr.
  6. Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.