Polévka jehněčí s rýží

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Jehněčí maso 150 g
Ocet rýžový 1 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 2 kávová lžička
Pórek 1 ks
Rýže dlouhozrnná 50 g
Sůl 1 špetka
Vývar jehněčí 8.5 dl
Žampiony čerstvé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z jehněčího masa odstraníme lůj a nakrájíme maso na tenké proužky. Dáme stranou na další použití.
  2. Do velkého hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu, přidáme rýži. Když se voda začne znovu vařit, zamícháme, zmírníme plamen a vaříme 15 minut, dokud nebude rýže měkká.
  3. Rýži přecedíme a opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a odložíme stranou na později.
  4. Mezitím v jiném hrnci přivedeme k varu jehněčí vývar. Přidáme proužky jehněčího, česnek, pórek, rýžový vinný ocet a sójovou omáčku. Zakryjeme hrnec pokličkou, zmírníme oheň a 10 minut vaříme, dokud nebude jehněčí maso měkké.
  5. Přidáme rýži, plátky žampionů a 3 minuty povaříme. Můžeme podávat.