Polévka jehněčí s rýží
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Jehněčí maso |
150 g |
Ocet rýžový |
1 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
2 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Rýže dlouhozrnná |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar jehněčí |
8.5 dl |
Žampiony čerstvé |
1 ks |




-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z jehněčího masa odstraníme lůj a nakrájíme maso na tenké proužky. Dáme stranou na další použití.
- Do velkého hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu, přidáme rýži. Když se voda začne znovu vařit, zamícháme, zmírníme plamen a vaříme 15 minut, dokud nebude rýže měkká.
- Rýži přecedíme a opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a odložíme stranou na později.
- Mezitím v jiném hrnci přivedeme k varu jehněčí vývar. Přidáme proužky jehněčího, česnek, pórek, rýžový vinný ocet a sójovou omáčku. Zakryjeme hrnec pokličkou, zmírníme oheň a 10 minut vaříme, dokud nebude jehněčí maso měkké.
- Přidáme rýži, plátky žampionů a 3 minuty povaříme. Můžeme podávat.