Polévka fazolová indická

Ingredience


Brambory 225 g
Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Cuketa 2 ks
Fazole 400 g
Kari pasta 1 polévková lžíce
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pastinák 225 g
Tuřín 225 g
Vývar zeleninový 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme veškerou zeleninu s výjimkou zelené papriky a cukety a smažíme za stálého míchání 5 minut. Přidáme česnek, mletý koriandr, kari pastu, mletou papriku a smažíme minutu.
  2. Přidáme vývar a sůl. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou hrnec a vaříme za občasného míchání 25 minut.
  3. Přidáme cukety, fazole a zelenou papriku, zakryjeme a povaříme 15 minut.
  4. Do mixéru dáme 3 dl polévkové směsi. Rozmixovanou směs dáme zpět do polévky, ohřejeme k bodu varu a podáváme.