Polévka fazolová indická
Ingredience
Brambory |
225 g |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
2 ks |
Fazole |
400 g |
Kari pasta |
1 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pastinák |
225 g |
Tuřín |
225 g |
Vývar zeleninový |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme veškerou zeleninu s výjimkou zelené papriky a cukety a smažíme za stálého míchání 5 minut. Přidáme česnek, mletý koriandr, kari pastu, mletou papriku a smažíme minutu.
- Přidáme vývar a sůl. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou hrnec a vaříme za občasného míchání 25 minut.
- Přidáme cukety, fazole a zelenou papriku, zakryjeme a povaříme 15 minut.
- Do mixéru dáme 3 dl polévkové směsi. Rozmixovanou směs dáme zpět do polévky, ohřejeme k bodu varu a podáváme.