Mleté jehněčí maso po africku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 0.5 ks
Jehněčí maso mleté 455 g
Kari pasta 2 polévková lžíce
Mandle 50 g
Meruňky 85 g
Mléko plnotučné 285 ml
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Veka 2 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu rozehřejeme na 180°C. Na pánvi rozehřejeme olej a asi tak 5 minut na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli doměkka. Mezitím si vedle do mističky nakrájíme veku na kostičky, zalijeme mlékem, necháme nabobtnat.
  2. Na pánvičce orestujeme mleté maso, přidáme kari pastu a česnek, trošku koření, špetku soli, restujeme cca dalších 5 minut. Zakápneme citrónovou šťávou a posypeme meruňkami, můžeme přidat i hrozinky, případně mandle.
  3. Z veky vymáčkneme přebytečné mléko, veku položíme k masu. Vzniklou směs dáme do pekáče a slijeme nadbytečný tuk. Do mléka, které zbylo od nasáklých vek, vmícháme vajíčko se špetkou koření. Přidáme trochu mléko a ozdobíme ozdobíme nasekanými mandlemi. Pečeme cca 30 minut dorůžova.