Mleté jehněčí maso po africku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Jehněčí maso mleté |
455 g |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Mandle |
50 g |
Meruňky |
85 g |
Mléko plnotučné |
285 ml |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
2 plátek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu rozehřejeme na 180°C. Na pánvi rozehřejeme olej a asi tak 5 minut na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli doměkka. Mezitím si vedle do mističky nakrájíme veku na kostičky, zalijeme mlékem, necháme nabobtnat.
- Na pánvičce orestujeme mleté maso, přidáme kari pastu a česnek, trošku koření, špetku soli, restujeme cca dalších 5 minut. Zakápneme citrónovou šťávou a posypeme meruňkami, můžeme přidat i hrozinky, případně mandle.
- Z veky vymáčkneme přebytečné mléko, veku položíme k masu. Vzniklou směs dáme do pekáče a slijeme nadbytečný tuk. Do mléka, které zbylo od nasáklých vek, vmícháme vajíčko se špetkou koření. Přidáme trochu mléko a ozdobíme ozdobíme nasekanými mandlemi. Pečeme cca 30 minut dorůžova.