Jahody s octem balsamico a sýrem mascarpone
Ingredience
Jahody zahradní |
450 g |
Mascarpone |
180 g |
Máta |
1 polévková lžíce |
Ocet ze šampaňského - Balsamic |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jahody očistíme pouze vlhkým hadříkem, neoplachujeme je, aby nebyly příliš rozmáčené. Nakrájíme je na kostky a vložíme do mísy.
- Přidáme ocet, čerstvě umletý pepř a zamícháme. Zakryjeme potravinářskou folií a vložíme alespoň na 4 hodiny do lednice.
- Před podáváním vmícháme mátové lístky.
- Do misek naservírujeme sýr mascarpone, navrch upravíme jahody, podle chuti opepříme a ozdobíme mátou.