Hrášková polévka s lososem

Ingredience


Hrášek v mírně slaném nálevu 250 g
Koření na ryby 1 polévková lžíce
Losos - filety 300 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Vývar drůbeží 0.5 kostka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lososa osolíme, zasypeme kořením a necháme odležet.
  2. V silnostěnném hrnci na másle usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme vodu, osolíme půl lžičkou soli, přidáme půl kostky drůbežího vývaru a vaříme zhruba čtvrt hodiny. Poté do polévky dáme prohřát hrášek.
  3. V mezičase lososa po obou stranách dobře usmažíme na oleji. Po lehkém zchladnutí vykostíme a pokrájíme na kostky.
  4. Lososa rozdělíme na talíře a přelijeme polévkou.