Hrášková polévka s lososem
Ingredience
Hrášek v mírně slaném nálevu |
250 g |
Koření na ryby |
1 polévková lžíce |
Losos - filety |
300 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Vývar drůbeží |
0.5 kostka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lososa osolíme, zasypeme kořením a necháme odležet.
- V silnostěnném hrnci na másle usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme vodu, osolíme půl lžičkou soli, přidáme půl kostky drůbežího vývaru a vaříme zhruba čtvrt hodiny. Poté do polévky dáme prohřát hrášek.
- V mezičase lososa po obou stranách dobře usmažíme na oleji. Po lehkém zchladnutí vykostíme a pokrájíme na kostky.
- Lososa rozdělíme na talíře a přelijeme polévkou.