Marinované kuře v kokosu
Ingredience
Badyán |
4 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fenykl obecný |
4 g |
Hřebíček |
2 g |
Kardamom |
4 g |
Kmín římský |
4 g |
Kokosové mléko |
800 ml |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Kurkuma |
2 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml |
Pepř bílý |
2 g |
Sůl |
6 g |
Zázvor celý |
2 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mixéru dáme kokosové mléko, chilli papričku, cibuli, zázvor, koriandr, kmín, fenykl, badyán, kurkumu, kardamom, pepř a hřebíček a rozmixujeme na omáčku, v případě potřeby dolijeme kokosové mléko.
- Kuřecí maso nakrájíme na plátky, každý nasolíme a naskládáme do nekovové mísy. Zakapeme citronem a zalijeme kokosovou omáčkou, přitlačíme, aby maso bylo ponořené. Zakryjeme a necháme 8 hodin marinovat.
- Na pánvi rozpálíme arašídový olej a okapané plátky masa smažíme doměkka z obou stran asi 6 minut. Zbylou kokosovou omáčku krátce povaříme v rendlíku, hotové maso naservírujeme na plochou mísu a zalijeme horkou omáčkou.