Marinované kuře v kokosu

Ingredience


Badyán 4 g
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Fenykl obecný 4 g
Hřebíček 2 g
Kardamom 4 g
Kmín římský 4 g
Kokosové mléko 800 ml
Koriandr čerstvý 10 g
Kuřecí prsa 400 g
Kurkuma 2 g
Olej arašídový (podzemnicový) 40 ml
Pepř bílý 2 g
Sůl 6 g
Zázvor celý 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mixéru dáme kokosové mléko, chilli papričku, cibuli, zázvor, koriandr, kmín, fenykl, badyán, kurkumu, kardamom, pepř a hřebíček a rozmixujeme na omáčku, v případě potřeby dolijeme kokosové mléko.
  2. Kuřecí maso nakrájíme na plátky, každý nasolíme a naskládáme do nekovové mísy. Zakapeme citronem a zalijeme kokosovou omáčkou, přitlačíme, aby maso bylo ponořené. Zakryjeme a necháme 8 hodin marinovat.
  3. Na pánvi rozpálíme arašídový olej a okapané plátky masa smažíme doměkka z obou stran asi 6 minut. Zbylou kokosovou omáčku krátce povaříme v rendlíku, hotové maso naservírujeme na plochou mísu a zalijeme horkou omáčkou.