Ticinská pizza
Ingredience
Listové těsto |
1 balení |
Olivy zelené |
100 g |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ementálského typu |
200 g |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Balíček listového těsta rozválíme a dáme do vymazané (nebo pečícím papírem vyložené) kulaté koláčové formy a propíchneme vidličkou na několika místech, aby těsto při pečení nepraskalo. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Můžeme ještě přidat protlak nebo kečup, posypeme oreganem, tymiánem, osolíme a posypeme vrstvou nastrouhaného sýra. Ještě dozdobíme černými olivami a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů Celsia asi 20 minut.
- Podáváme teplé.