Ticinská pizza

Ingredience


Listové těsto 1 balení
Olivy zelené 100 g
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Sůl 1 špetka
Sýr ementálského typu 200 g
Tymián sušený 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Balíček listového těsta rozválíme a dáme do vymazané (nebo pečícím papírem vyložené) kulaté koláčové formy a propíchneme vidličkou na několika místech, aby těsto při pečení nepraskalo. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Můžeme ještě přidat protlak nebo kečup, posypeme oreganem, tymiánem, osolíme a posypeme vrstvou nastrouhaného sýra. Ještě dozdobíme černými olivami a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů Celsia asi 20 minut.
  2. Podáváme teplé.