Jehněčí masíčko na jehle

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citrony 0.5 ks
Hovězí vývar základní 115 ml
Jehněčí kýta 340 g
Kapie 2 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Víno červené 45 ml
Žampiony čerstvé 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme marinádu: smícháme 4 lžíce červeného vína, olej a citrónovou šťávu, přisypeme rozmarýn s mletým černým pepřem, vložíme nakrájené kousky jehněčího. Dáme odležet do lednice na 2 hodiny.
  2. Mezitím si rozpálíme gril na nejvyšší stupeň a jehněčí maso, papriky a žampiony střídavě napichujeme na 4 jehly. Marinádu zatím necháme stranou.
  3. Do nádoby vložíme rajčata, cibuli, nakrájenou chilli papričku a česnek, můžeme vmíchat i rajský protlak, špetku pepře, vše zalijeme vývarem z červeného vína. Nezapomeneme promíchat. Po chvilce vaření(občas zamícháme) snížíme plamen a nezakrytou omáčku podusíme přibližně 15-20 minut.
  4. Špízy grilujeme tak 12 až 18 minut, až do změknutí. Během grilování potíráme marinádou a obracíme. Hotové jídlo podáváme s chilli omáčkou.