Tvarohový koláč s jablky
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr skořicový |
1 ks |
Hera |
180 g |
Hrozinky |
40 g |
Jablka |
1 kg |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka pšeničná polohrubá voženílkova |
250 g |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rozpuštěnou Heru ušleháme s vejci a cukrem do pěny. Přidáme tvaroh, mouku smíchanou s kypřícím práškem. Důkladně vymícháme.
- Plech vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme těsto po celé ploše, nasypeme na něj nastrouhaná nebo nakrájená jablka. Posypeme skořicovým cukrem a hrozinkami.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40-45 minut.