Tvarohový koláč s jablky

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Cukr skořicový 1 ks
Hera 180 g
Hrozinky 40 g
Jablka 1 kg
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mouka pšeničná polohrubá voženílkova 250 g
Tvaroh jemný 250 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpuštěnou Heru ušleháme s vejci a cukrem do pěny. Přidáme tvaroh, mouku smíchanou s kypřícím práškem. Důkladně vymícháme.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme těsto po celé ploše, nasypeme na něj nastrouhaná nebo nakrájená jablka. Posypeme skořicovým cukrem a hrozinkami.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40-45 minut.