Kuře v sezamové pěně

Ingredience


Cukr krupice 4 g
Kuřecí prsa 500 g
Olej sezamový 40 ml
Omáčka sojová světlá 20 ml
Salát ledový 200 g
Sezamová pasta 40 g
Sezam - semena 100 g
Sůl 5 g
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso vložíme do hrnce se studenou vodou a pozvolna vaříme asi 15 minut na mírném ohni, dokud maso není měkké, potom vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout.
  2. Mezitím v míse smícháme sezamovou pastu, sezamový olej, sojovou omáčku, sůl, cukr, podle potřeby horký vývar a ušleháme do jemné pěny.
  3. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v míse promícháme se sezamovou pěnou. Servírujeme na natrhaných listech ledového salátu posypané sezamem.