Kuře v sezamové pěně
Ingredience
Cukr krupice |
4 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Olej sezamový |
40 ml |
Omáčka sojová světlá |
20 ml |
Salát ledový |
200 g |
Sezamová pasta |
40 g |
Sezam - semena |
100 g |
Sůl |
5 g |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso vložíme do hrnce se studenou vodou a pozvolna vaříme asi 15 minut na mírném ohni, dokud maso není měkké, potom vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout.
- Mezitím v míse smícháme sezamovou pastu, sezamový olej, sojovou omáčku, sůl, cukr, podle potřeby horký vývar a ušleháme do jemné pěny.
- Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v míse promícháme se sezamovou pěnou. Servírujeme na natrhaných listech ledového salátu posypané sezamem.