Salát z polníčku se slaninou a ořechy

Ingredience


Hořčice 1 kávová lžička
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát Polníček 200 g
Slanina vepřová 125 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze salátu odřízneme silné kořínky, listy omyjeme a osušíme. Slaninu bez kůže nakrájíme na tenké proužky nebo malé kostičky a na rozpálené suché pánvi dokřupava orestujeme.
  2. Ořechy nasekáme nahrubo. Připravíme omáčku vinaigrette. Smícháme ocet, hořčici, oba druhy oleje, ochutíme solí, pepřem a rozšleháme. Salát vložíme do mísy, přelijeme omáčkou, posypeme ořechy a podáváme. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.