Salát z polníčku se slaninou a ořechy
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát Polníček |
200 g |
Slanina vepřová |
125 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze salátu odřízneme silné kořínky, listy omyjeme a osušíme. Slaninu bez kůže nakrájíme na tenké proužky nebo malé kostičky a na rozpálené suché pánvi dokřupava orestujeme.
- Ořechy nasekáme nahrubo. Připravíme omáčku vinaigrette. Smícháme ocet, hořčici, oba druhy oleje, ochutíme solí, pepřem a rozšleháme. Salát vložíme do mísy, přelijeme omáčkou, posypeme ořechy a podáváme. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.