Míšenina z telecího masa
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Květák |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vepřový mozek |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla, přidáme nasekanou petrželovou nať. V této fázi přidáme maso nakrájené na silnější plátky, rozkrájené očištěné houby a na růžičky rozebraný a očištěný květák. Vše osolíme a podusíme do měkka.
- Mozeček očistíme a odblaníme a k masu přidáme později, aby se nerozvařil. Jakmile je maso měkké, vyndáme je a nakrájíme na malé kousky.
- Ze lžíce másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a necháme povařit 10 min. Hotovou jíšku smícháme s masem a vydušenou šťávou. Míšeninu okořeníme muškátovým květem a prohřejeme.
- Vše zjemmníme dvěma žloutky rozmíchanými v mléce.
- Hotovou míšeninu podáváme v hlubokých miskách ozdobených dílkem citrónu anebo v paštičkách z lístkového těsta, které předem prohřejeme v troubě.