Míšenina z telecího masa

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Hovězí vývar základní 400 ml
Květák 0.5 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Muškátový květ 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Telecí plec 250 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vepřový mozek 1 ks
Žampiony čerstvé 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla, přidáme nasekanou petrželovou nať. V této fázi přidáme maso nakrájené na silnější plátky, rozkrájené očištěné houby a na růžičky rozebraný a očištěný květák. Vše osolíme a podusíme do měkka.
  2. Mozeček očistíme a odblaníme a k masu přidáme později, aby se nerozvařil. Jakmile je maso měkké, vyndáme je a nakrájíme na malé kousky.
  3. Ze lžíce másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a necháme povařit 10 min. Hotovou jíšku smícháme s masem a vydušenou šťávou. Míšeninu okořeníme muškátovým květem a prohřejeme.
  4. Vše zjemmníme dvěma žloutky rozmíchanými v mléce.
  5. Hotovou míšeninu podáváme v hlubokých miskách ozdobených dílkem citrónu anebo v paštičkách z lístkového těsta, které předem prohřejeme v troubě.