Kuřecí salát s citronovou majonézou

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Celer řapíkatý 3 ks
Cibule 1 ks
Citrony 0.5 ks
Jablka 2 ks
Kuřecí prsa 600 g
Majonéza 100 g
Mrkev kořen 1 ks
Ořechy vlašské 1 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 0.5 hrst
Pórek 1 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a přivedeme k varu. Přidáme omyté kuřecí maso, částečně zakryjeme a na mírném ohni cca 15 min povaříme. Poté maso vyjmeme, necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky.
  2. Mezitím očistíme řapíkatý celer, nakrájíme na kostky, zelenou část nasekáme najemno. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme také na kostičky. Omytou petrželku osušíme, lístky natrháme najemno. Ořechy nahrubo rozsekáme. Citron důkladně omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
  3. Na dresink smícháme majonézu s citrónovu kůrou, 2 lžícemi šťávy a zakysanou smetanou. Dochutíme solí a cayenským pepřem. Všechny připravené suroviny na salát včetně masa promícháme a spojíme s dresinkem. Několik listů hlávkového salátu omyjeme a rozložíme do mísy. Na ně přemístíme kuřecí směs a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.