Kuřecí salát s citronovou majonézou
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Celer řapíkatý |
3 ks |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Jablka |
2 ks |
Kuřecí prsa |
600 g |
Majonéza |
100 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
0.5 hrst |
Pórek |
1 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
50 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a přivedeme k varu. Přidáme omyté kuřecí maso, částečně zakryjeme a na mírném ohni cca 15 min povaříme. Poté maso vyjmeme, necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky.
- Mezitím očistíme řapíkatý celer, nakrájíme na kostky, zelenou část nasekáme najemno. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme také na kostičky. Omytou petrželku osušíme, lístky natrháme najemno. Ořechy nahrubo rozsekáme. Citron důkladně omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
- Na dresink smícháme majonézu s citrónovu kůrou, 2 lžícemi šťávy a zakysanou smetanou. Dochutíme solí a cayenským pepřem. Všechny připravené suroviny na salát včetně masa promícháme a spojíme s dresinkem. Několik listů hlávkového salátu omyjeme a rozložíme do mísy. Na ně přemístíme kuřecí směs a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.