Štika po anglicku
Ingredience
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Hřebíček |
2 ks |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
Štika obecná |
1000 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce štiky nakrájíme na filety široké asi 4 cm.
- Oloupanou, nasekanou šalotku, petrželku, mletý pepř a nadrcený hřebíček zpěníme v kastrole na 100 g másla. Zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, ochutíme octem. Vložíme osolené porce ryby a zvolna dusíme pod pokličkou.
- Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky. Chvíli povaříme a nakonec přidáme kapary.
- Štiku upravíme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou.
- Podáváme s vařenými bramborami, smaženými hranolky nebo opečenými plátky veky.