Štika po anglicku

Ingredience


Hovězí vývar základní 250 ml
Hřebíček 2 ks
Kapary 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 4 ks
Štika obecná 1000 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce štiky nakrájíme na filety široké asi 4 cm.
  2. Oloupanou, nasekanou šalotku, petrželku, mletý pepř a nadrcený hřebíček zpěníme v kastrole na 100 g másla. Zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, ochutíme octem. Vložíme osolené porce ryby a zvolna dusíme pod pokličkou.
  3. Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky. Chvíli povaříme a nakonec přidáme kapary.
  4. Štiku upravíme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou.
  5. Podáváme s vařenými bramborami, smaženými hranolky nebo opečenými plátky veky.