Candát na paprice
Ingredience
Candát obecný |
1000 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté porce candáta osolíme. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Zaprášíme mletou paprikou, zalijeme horkou vodou, vložíme porce ryby a zvolna dusíme.
- Když je maso téměř měkké, přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Ochutíme citronovou šťávou a kůrou, ještě chvíli povaříme.
- Porce candáta vyjmeme a upravíme na servírovací mísu. Na porce přecedíme část omáčky, zbylou podáváme zvlášť v omáčníku. Pokrm ozdobíme dílky citronu.
- Vhodnou přílohou jsou noky.