Candát na paprice

Ingredience


Candát obecný 1000 g
Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 špetka
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté porce candáta osolíme. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Zaprášíme mletou paprikou, zalijeme horkou vodou, vložíme porce ryby a zvolna dusíme.
  2. Když je maso téměř měkké, přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Ochutíme citronovou šťávou a kůrou, ještě chvíli povaříme.
  3. Porce candáta vyjmeme a upravíme na servírovací mísu. Na porce přecedíme část omáčky, zbylou podáváme zvlášť v omáčníku. Pokrm ozdobíme dílky citronu.
  4. Vhodnou přílohou jsou noky.