Mexické kuře s paprikou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Kuřecí prsa 500 g
Máslo čerstvé 10 g
Ocet vinný červený 20 ml
Olej olivový 80 ml
Oregano čerstvé 40 g
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 3 g
Sirup javorový 80 ml
Sůl 6 g
Tortilla 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme olej, čerstvé nasekané oregano a chilli papričku, javorový sirup, ocet, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, které dokonale promícháme s marinádou, zakryjeme a necháme v lednici 3 hodiny uležet.
  2. Marinované maso opékáme na rozpálené pánvi ze všech stran až je dokonale propečené. Mezitím na jiné pánvi vytřené máslem osmahneme na plátky nakrájenou červenou papriku a přidáme ji k opečenému masu. Směsí naplníme tortilly a ihned servírujeme.