Lanýže pečené se slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Lanýž |
400 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
8 g |
Víno šumivé (sekt) |
100 ml |
Vývar telecí |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lanýže očistíme a nakrájíme na půlky. Anglickou slaninu pokrájíme na slabé plátky.
- Každou půlku lanýže pokropíme šampaňským, osolíme, opepříme a zabalíme do slaniny. Naskládáme do pekáčku, podlijeme telecím vývarem, šampaňským a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny, v průběhu pečení mírně podléváme šampaňským.
- Hotové lanýže rozdělíme na talířky a podáváme teplé.