Treska s lilkem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Lilek 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 500 g
Voda pitná 500 ml
Vývar rybí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vložíme je do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
  2. Omytý lilek nakrájíme na plátky, namočíme do studené vody na 5 minut, vyjmeme a osušíme. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme plátky lilku po odobou stranách a vyjmeme.
  3. Do vydušené šťávy z ryby vlijeme vývar, vmícháme rajčatový protlak, špetku soli a pepře. Filety poklademe plátky opečeného lilku a upravíme na talíře. Do rajčatové omáčky vmícháme smetanu a dál už nevaříme. Dobře promícháme a nalijeme na rybu.
  4. Ihned podáváme.