Ostrá polévka z garnátů
Ingredience
Brambory |
350 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Garnát obecný |
225 g |
Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Kukuřice |
100 g |
Limetka kafrová |
8 ks |
Mrkev kořen |
100 g |
Omáčka rybí |
4 polévková lžíce |
Rajčata |
100 g |
Tamarindová pasta |
2 polévková lžíce |
Vývar rybí |
1.2 l |
Zázvor celý |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na větší předehřátou pánev dáme tamarindovou pastu, česnek, zázvor, chilli papričky, rybí omáčku, cukr a rybí vývar. Nahrubo natrháme listy limety a přidáme je do pánve. Zamícháme a uvedeme do varu.
- Do směsi v pánvi přidáme sladké brambory, mrkev a cukrovou kukuřici. Polévku necháme vařit do změknutí zeleniny, cca 10 minut. Přidáme nať koriandru, rajčata a garnáty a povaříme 5 minut.
- Polévku podáváme horkou.