Ostrá polévka z garnátů

Ingredience


Brambory 350 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 4 ks
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Garnát obecný 225 g
Koriandr čerstvý 3 polévková lžíce
Kukuřice 100 g
Limetka kafrová 8 ks
Mrkev kořen 100 g
Omáčka rybí 4 polévková lžíce
Rajčata 100 g
Tamarindová pasta 2 polévková lžíce
Vývar rybí 1.2 l
Zázvor celý 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na větší předehřátou pánev dáme tamarindovou pastu, česnek, zázvor, chilli papričky, rybí omáčku, cukr a rybí vývar. Nahrubo natrháme listy limety a přidáme je do pánve. Zamícháme a uvedeme do varu.
  2. Do směsi v pánvi přidáme sladké brambory, mrkev a cukrovou kukuřici. Polévku necháme vařit do změknutí zeleniny, cca 10 minut. Přidáme nať koriandru, rajčata a garnáty a povaříme 5 minut.
  3. Polévku podáváme horkou.