Tresčí filé s lilky
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Filé z aljašské tresky |
1000 g |
Lilek |
3 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
6 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce filé osolíme, posypeme mletou paprikou a vložíme do máslem vymazaného pekáčku.
- Omyté lilky nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu, osolíme a necháme chvíli odležet. Plátky lilků vyjmeme a mírně osmahneme na pánvi na másle spolu s nakrájenými rajčaty a paprikami. Zeleninu přidáme k porcím filé a vše zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- Česnek rozetřeme se solí a smícháme s nasekanou petrželkou. Směsí posypeme hotový pokrm.
- Podáváme s čerstvým chlebem.