Tresčí filé s lilky

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Filé z aljašské tresky 1000 g
Lilek 3 ks
Máslo čerstvé 150 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 4 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 6 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce filé osolíme, posypeme mletou paprikou a vložíme do máslem vymazaného pekáčku.
  2. Omyté lilky nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu, osolíme a necháme chvíli odležet. Plátky lilků vyjmeme a mírně osmahneme na pánvi na másle spolu s nakrájenými rajčaty a paprikami. Zeleninu přidáme k porcím filé a vše zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  3. Česnek rozetřeme se solí a smícháme s nasekanou petrželkou. Směsí posypeme hotový pokrm.
  4. Podáváme s čerstvým chlebem.