Kapr s paprikami a rajčatovou šťávou

Ingredience


Cibule 1 ks
Kapr obecný 600 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčatová šťáva 300 ml
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce kapra osušíme, osolíme a opepříme.
  2. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme připravené porce, opečeme je po obou stranách a vyjmeme.
  3. Do výpeku v pekáčku přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Zeleninu osmahneme a zalijeme vodou a rajčatovou šťávou. Do základu vložíme opečené porce kapra a pokrm chvíli dopékáme ve středně vyhřáté troubě.
  4. Nakonec přilijeme smetanu a jen prohřejeme.
  5. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.