Kapr s paprikami a rajčatovou šťávou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
600 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčatová šťáva |
300 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce kapra osušíme, osolíme a opepříme.
- V pekáči rozehřejeme olej, vložíme připravené porce, opečeme je po obou stranách a vyjmeme.
- Do výpeku v pekáčku přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Zeleninu osmahneme a zalijeme vodou a rajčatovou šťávou. Do základu vložíme opečené porce kapra a pokrm chvíli dopékáme ve středně vyhřáté troubě.
- Nakonec přilijeme smetanu a jen prohřejeme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.