Pečený úhoř s pórkem a olivami

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Máslo čerstvé 50 g
Olivy černé 1 hrst
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Pórek 300 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Úhoř říční 750 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a urovnáme na dno zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a jemně nasekaným česnekem. Přidáme vypeckované olivy a vše zalijeme bílým vínem.
  2. Nakonec do mísy vložíme vykuchaného, z kůže staženého a omytého úhoře. Maso mírně osolíme a vše posypeme strouhankou.
  3. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu - podle tloušťky úhoře.