Pečený úhoř s pórkem a olivami
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olivy černé |
1 hrst |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Pórek |
300 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Úhoř říční |
750 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a urovnáme na dno zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a jemně nasekaným česnekem. Přidáme vypeckované olivy a vše zalijeme bílým vínem.
- Nakonec do mísy vložíme vykuchaného, z kůže staženého a omytého úhoře. Maso mírně osolíme a vše posypeme strouhankou.
- Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu - podle tloušťky úhoře.