Treska v pomerančové šťávě
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Mandle plátky |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Pomerančová šťáva |
100 ml |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme a urovnáme do nekovové nádoby. Zalijeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut stát.
- Polovinou oleje vymastíme pekáč a vložíme do něj porce ryby. Na ně navršíme směs oloupané, nasekané cibule, oloupaných, nadrobno nakrájených rajčat a očištěných, na proužky nakrájených paprik. Přelijeme zbylým olejem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 15 minut.
- Poté přilijeme pomerančovou šťávu a pečeme dalších 15-20 minut.
- Pokrm ozdobíme kapary, pomeranči nakrájenými na kolečka a mandlovými plátky.