Treska v pomerančové šťávě

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Kapary 1 polévková lžíce
Mandle plátky 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Pomerančová šťáva 100 ml
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme a urovnáme do nekovové nádoby. Zalijeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut stát.
  2. Polovinou oleje vymastíme pekáč a vložíme do něj porce ryby. Na ně navršíme směs oloupané, nasekané cibule, oloupaných, nadrobno nakrájených rajčat a očištěných, na proužky nakrájených paprik. Přelijeme zbylým olejem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 15 minut.
  3. Poté přilijeme pomerančovou šťávu a pečeme dalších 15-20 minut.
  4. Pokrm ozdobíme kapary, pomeranči nakrájenými na kolečka a mandlovými plátky.