Křenové roštěnky
Ingredience
Cibule |
3 polévková lžíce |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 plátek |
Křen |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Roštěnky silné asi 1,5 cm odblaníme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.
- Vyšleháme vejce, mouku, dijonskou hořčici, strouhaný křen a jarní cibulku nakrájenou na kolečka.
- Roštěnky necháme na ubrousku okapat a obalíme je v připravené směsi.
- K výpeku přidáme máslo a roštěnky znovu opečeme z obou stran.