Křenové roštěnky

Ingredience


Cibule 3 polévková lžíce
Hořčice 1 polévková lžíce
Hovězí roštěnka níz. peč. 4 plátek
Křen 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnky silné asi 1,5 cm odblaníme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.
  2. Vyšleháme vejce, mouku, dijonskou hořčici, strouhaný křen a jarní cibulku nakrájenou na kolečka.
  3. Roštěnky necháme na ubrousku okapat a obalíme je v připravené směsi.
  4. K výpeku přidáme máslo a roštěnky znovu opečeme z obou stran.