Koláč s kuřecího masa se zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
4 ks |
Kuřecí stehna |
1000 g |
Listové těsto |
500 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
6 g |
Sůl |
10 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
50 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do hrnce se studenou vodou dáme cibuli, oloupanou mrkev, celer, bobkový list, pepř a nakonec kuřecí stehenní řízky. Pozvolna přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 1 hodinu. Kuře vyjmeme a necháme vychladnout, vývar svaříme na poloviční množství a scedíme.
- Na hluboké pánvi osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme mouku a smažíme další 2 minuty. Přilijeme vývar a mléko a za stálého míchání, aby se neudělaly žmolky, povaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout. Postupně přidáváme kuřecí maso nakrájené na kostičky, strouhaný sýr a nakonec vejce. Osolíme a opepříme.
- Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme plát. První plát rozložíme na dno vymazaného pekáče, na něj rozprostřeme masovou směs a zakryjeme druhým plátem těsta. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut dozlatova. Můžeme podávat teplé i studené.