Koláč s kuřecího masa se zeleninou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 4 ks
Kuřecí stehna 1000 g
Listové těsto 500 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká 50 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 20 ml
Pepř černý mletý 6 g
Sůl 10 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 50 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce se studenou vodou dáme cibuli, oloupanou mrkev, celer, bobkový list, pepř a nakonec kuřecí stehenní řízky. Pozvolna přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 1 hodinu. Kuře vyjmeme a necháme vychladnout, vývar svaříme na poloviční množství a scedíme.
  2. Na hluboké pánvi osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme mouku a smažíme další 2 minuty. Přilijeme vývar a mléko a za stálého míchání, aby se neudělaly žmolky, povaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout. Postupně přidáváme kuřecí maso nakrájené na kostičky, strouhaný sýr a nakonec vejce. Osolíme a opepříme.
  3. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme plát. První plát rozložíme na dno vymazaného pekáče, na něj rozprostřeme masovou směs a zakryjeme druhým plátem těsta. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut dozlatova. Můžeme podávat teplé i studené.