Pikantní grilovaný platýz
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
5 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Platýz - filety |
500 g |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Sójovou omáčku smícháme s moučkovým cukrem. Utřeme česnek, přelijeme lžící oslazené sójové omáčky a lžící vody. Směs dobře promícháme. Nalijeme na omyté porce platýze a necháme asi 1 hodinu odležet.
- Porce zvolna grilujeme za občasného potírání sójovou směsí. Měkké maso upravíme na mísu a přelijeme rozehřátým máslem.
- Zbylou sójovou omáčku smícháme s nasekanými chilli papričkami a citronovou šťávou. Pikantní směsí zakapeme porce platýze.
- Ihned podáváme.