Pikantní grilovaný platýz

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 5 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Platýz - filety 500 g
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sójovou omáčku smícháme s moučkovým cukrem. Utřeme česnek, přelijeme lžící oslazené sójové omáčky a lžící vody. Směs dobře promícháme. Nalijeme na omyté porce platýze a necháme asi 1 hodinu odležet.
  2. Porce zvolna grilujeme za občasného potírání sójovou směsí. Měkké maso upravíme na mísu a přelijeme rozehřátým máslem.
  3. Zbylou sójovou omáčku smícháme s nasekanými chilli papričkami a citronovou šťávou. Pikantní směsí zakapeme porce platýze.
  4. Ihned podáváme.