Kuličky z filé
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Filé rybí |
1000 g |
Olej rostlinný |
300 ml |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté filé podusíme v troše osolené vody doměkka, vyjmeme a umeleme. Přidáme uvařené, nastrouhané brambory, nastrouhaný sýr a podle chuti sůl. Vše dobře promícháme.
- Ze směsi tvarujeme malé kuličky, mírně je po obou stranách zploštíme a obalíme ve strouhance. V pánvi rozehřejeme olej a kuličky na něm osmažíme.
- Podáváme s rajskou omáčkou.