Sýrové toasty ze Zugu
Ingredience
Chléb toastový |
1 balení |
Griotka |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Paprika červená |
1 ks |
Sýr ementálského typu |
300 g |
Sýr uzený jemné plátky |
300 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nastrouháme sýr a smícháme jej se žloutky, mlékem a třešňovicí. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
- Touto směsí potřeme krajíčky toastového chleba a na vymazaném (nebo pečícím papírem vyloženém) plechu je zapékáme tak dlouho, až se sýrová hmota začne rozpouštět.
- Podáváme ozdobené paprikou nakrájenou na tenké proužky nebo s různými saláty.