Salát pollo Rosso
Ingredience
Cibulka jarní |
60 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
5 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 kávová lžička |
Tabasco |
10 g |
Avokádo |
2 ks |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máta |
40 g |
Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička |
Olivy černé |
100 g |
Oregano čerstvé |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
40 g |
Salát Rosso |
200 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuřecí maso potřeme olejem, okořeníme oreganem, osolíme a opepříme. Maso grilujeme kůží dolů 8 minut, potom je obrátíme a smažíme dalších 5 minut z druhé strany. Přendáme na talíř a necháme vychladnout.
- Na dresink smícháme ve velké míse citrónovou šťávu s tabaskem a oreganem a postupně k nim přiléváme olej. Přimícháme jarní cibulku.
- Maso nakrájíme na proužky, zalijeme dresinkem a v pokojové teplotě je necháme 15 minut marinovat.
- Přisypeme olivy, mátu, petrželku a rajčata, salát důkladně promícháme. Avokádo podélně rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme do salátu. Salát ještě jednou lehce promícháme, osolíme a opepříme. Talíř ozdobíme listy salátu a samotný salát s avokádem a kuřecím masem na nich servírujeme.