Salát pollo Rosso

Ingredience


Cibulka jarní 60 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 5 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 kávová lžička
Tabasco 10 g
Avokádo 2 ks
Kuřecí prsa 600 g
Máta 40 g
Olej olivový extra panenský 1 kávová lžička
Olivy černé 100 g
Oregano čerstvé 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Rajčata 40 g
Salát Rosso 200 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso potřeme olejem, okořeníme oreganem, osolíme a opepříme. Maso grilujeme kůží dolů 8 minut, potom je obrátíme a smažíme dalších 5 minut z druhé strany. Přendáme na talíř a necháme vychladnout.
  2. Na dresink smícháme ve velké míse citrónovou šťávu s tabaskem a oreganem a postupně k nim přiléváme olej. Přimícháme jarní cibulku.
  3. Maso nakrájíme na proužky, zalijeme dresinkem a v pokojové teplotě je necháme 15 minut marinovat.
  4. Přisypeme olivy, mátu, petrželku a rajčata, salát důkladně promícháme. Avokádo podélně rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme do salátu. Salát ještě jednou lehce promícháme, osolíme a opepříme. Talíř ozdobíme listy salátu a samotný salát s avokádem a kuřecím masem na nich servírujeme.