Čokoládovo-třešňový pusinkový dort

Ingredience


Čokoláda hořká 50 g
Cukr krupice 300 g
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 2 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 290 ml
Solamyl 1 polévková lžíce
Třešně 600 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílky s cukrem ušleháme na opravdu tuhý sníh, pomalu přimícháme škrob, kakao a jemně strouhanou čokoládu.
  2. Na plech s pečícím papírem vyznačíme kruh o průměru 25 cm a nandáme na něj sníh, vytvoříme korpus s mělkým středem.
  3. Pečeme v mírné troubě asi hodinu a půl. Necháme vychladnout. Střed dortu naplníme okapanými třešněmi z kompotu a ozdobíme ušlehanou smetanou, můžeme přisladit.
  4. Navrch zapíchneme čerstvé třešně se stopkou.