Čokoládovo-třešňový pusinkový dort
Ingredience
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr krupice |
300 g |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
290 ml |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Třešně |
600 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Bílky s cukrem ušleháme na opravdu tuhý sníh, pomalu přimícháme škrob, kakao a jemně strouhanou čokoládu.
- Na plech s pečícím papírem vyznačíme kruh o průměru 25 cm a nandáme na něj sníh, vytvoříme korpus s mělkým středem.
- Pečeme v mírné troubě asi hodinu a půl. Necháme vychladnout. Střed dortu naplníme okapanými třešněmi z kompotu a ozdobíme ušlehanou smetanou, můžeme přisladit.
- Navrch zapíchneme čerstvé třešně se stopkou.