Polévka gazpacho
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika zelená |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Rajčatová šťáva |
4.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 390 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velké mísy nakrájíme okurku na větší kousky a pokrájenou zelenou papriku. Do mixéru dáme rajčata, česnek, cibuli, olej, vinný ocet, citronovou šťávu a rajčatový protlak. Vše umixujeme do hladka. Přidáme umixovanou směs do mísy, vše promícháme, přidáme rajčatovou šťávu, vše promícháme.
- Dle chuti osolíme a opepříme, mísu přikryjeme a necháme v lednici nejméně 6 hodin vychladit.
- Do misek připravíme nakrájenou zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba. Nabereme vychlazenou polévku a podáváme s připravenými miskami papriky, cibule a kostičkami.
- Polévka se podává vychlazená.