Polévka gazpacho

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 0.5 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Okurka salátová 0.5 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika zelená 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Rajčatová šťáva 4.5 dl
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké mísy nakrájíme okurku na větší kousky a pokrájenou zelenou papriku. Do mixéru dáme rajčata, česnek, cibuli, olej, vinný ocet, citronovou šťávu a rajčatový protlak. Vše umixujeme do hladka. Přidáme umixovanou směs do mísy, vše promícháme, přidáme rajčatovou šťávu, vše promícháme.
  2. Dle chuti osolíme a opepříme, mísu přikryjeme a necháme v lednici nejméně 6 hodin vychladit.
  3. Do misek připravíme nakrájenou zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba. Nabereme vychlazenou polévku a podáváme s připravenými miskami papriky, cibule a kostičkami.
  4. Polévka se podává vychlazená.