Kuřecí kebab s kari omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Cuketa 200 g
Cukr třtinový 5 g
Kari pasta 50 g
Kuřecí stehna 800 g
Lilek 100 g
Limetková šťáva 0.5 dl
Olej arašídový (podzemnicový) 0.5 dl
Olej sezamový 40 ml
Omáčka sojová světlá 40 ml
Paprika červená 200 g
Sůl 8 g
Zázvor celý 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na kostky a vložíme do nekovové mísy. Přidáme limetkovou šťávu, zázvor, sůl, arašídový olej a nasekanou chilli papričku. Všechno dobře promícháme, zakryjeme a necháme aspoň 3 hodiny v lednici marinovat.
  2. Naložené maso napícháme na špejle a na grilovací pánvi opékáme ze všech stran dozlatova, průběžně potíráme marinádou.
  3. Mezitím na pánvi osmažíme na sezamovém oleji nakrájenou cibuli a česnek doměkka, přisypeme na kostičky nakrájený lilek, cuketu a červenou papriku a 4 minuty restujeme, až zelenina pustí šťávu. Přidáme kari pastu, sojovou omáčku, dochutíme třtinovým cukrem a necháme 1-2 minuty povařit.
  4. Kebab servírujeme politý omáčkou např. s mačkanými bramborami.