Kuřecí kebab s kari omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
200 g |
Cukr třtinový |
5 g |
Kari pasta |
50 g |
Kuřecí stehna |
800 g |
Lilek |
100 g |
Limetková šťáva |
0.5 dl |
Olej arašídový (podzemnicový) |
0.5 dl |
Olej sezamový |
40 ml |
Omáčka sojová světlá |
40 ml |
Paprika červená |
200 g |
Sůl |
8 g |
Zázvor celý |
3 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na kostky a vložíme do nekovové mísy. Přidáme limetkovou šťávu, zázvor, sůl, arašídový olej a nasekanou chilli papričku. Všechno dobře promícháme, zakryjeme a necháme aspoň 3 hodiny v lednici marinovat.
- Naložené maso napícháme na špejle a na grilovací pánvi opékáme ze všech stran dozlatova, průběžně potíráme marinádou.
- Mezitím na pánvi osmažíme na sezamovém oleji nakrájenou cibuli a česnek doměkka, přisypeme na kostičky nakrájený lilek, cuketu a červenou papriku a 4 minuty restujeme, až zelenina pustí šťávu. Přidáme kari pastu, sojovou omáčku, dochutíme třtinovým cukrem a necháme 1-2 minuty povařit.
- Kebab servírujeme politý omáčkou např. s mačkanými bramborami.