Lilkový salát se šunkou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Lilek |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Prosciutto sušené |
250 g |
Řeřicha |
40 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a na 30 minut odstavíme. Znovu ho propláchneme, osušíme a poprášíme moukou.
- V pánvi necháme na polovině oleje zhnědnout česnek a vyjmeme jej. Dohněda osmažíme lilek, vysypeme jej z pánve a necháme okapat na kuchyňském papíře. Osolíme a opepříme.
- Řeřichu rozložíme na talíř a nasypeme na ni lilek společně s prosciuttem a nakrájeným vejcem.
- Svaříme ocet, přidáme olej, citrónovou štávu s bylinkami, vše osolíme a opepříme. Dresink přivedeme k varu a necháme odstát. Dresinkem pokapeme salát a ihned podáváme.