Lilkový salát se šunkou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Ocet vinný 50 ml
Olej olivový extra panenský 50 ml
Oregano čerstvé 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Lilek 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Olej olivový extra panenský 100 ml
Pepř černý mletý 5 g
Prosciutto sušené 250 g
Řeřicha 40 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a na 30 minut odstavíme. Znovu ho propláchneme, osušíme a poprášíme moukou.
  2. V pánvi necháme na polovině oleje zhnědnout česnek a vyjmeme jej. Dohněda osmažíme lilek, vysypeme jej z pánve a necháme okapat na kuchyňském papíře. Osolíme a opepříme.
  3. Řeřichu rozložíme na talíř a nasypeme na ni lilek společně s prosciuttem a nakrájeným vejcem.
  4. Svaříme ocet, přidáme olej, citrónovou štávu s bylinkami, vše osolíme a opepříme. Dresink přivedeme k varu a necháme odstát. Dresinkem pokapeme salát a ihned podáváme.