Kuřecí čtvrtky na citronu

Kuřecí čtvrtky na citronu - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citrony 2 ks
Kuřecí čtvrtky 4 ks
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 4 g
Sůl 8 g
Tymián čerstvý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kůži na kuřecích čtvrtkách hustě propícháme vidličkou nebo jehlou na špízy. Osolíme a dáme do nekovové mísy.
  2. V jiné míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, prolisovaný česnek, tymián, sůl a pepř, marinádu nalijeme na maso, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny uležet.
  3. Uleželé maso vložíme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme 45 minut dozlatova, průběžně potíráme marinádou.