Kuřecí čtvrtky na citronu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
2 ks |
Kuřecí čtvrtky |
4 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kůži na kuřecích čtvrtkách hustě propícháme vidličkou nebo jehlou na špízy. Osolíme a dáme do nekovové mísy.
- V jiné míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, prolisovaný česnek, tymián, sůl a pepř, marinádu nalijeme na maso, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny uležet.
- Uleželé maso vložíme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme 45 minut dozlatova, průběžně potíráme marinádou.