Pečené kuře na másle a ořeších
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Kuřecí čtvrtky |
4 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
50 ml |
Ořechy vlašské |
100 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel - nať |
40 g |
Salát hlávkový |
100 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme rozměklé máslo, prolisovaný česnek, sůl, pepř, nastrouhané ořechy a nasekanou petrželku.
- Kůži na kuřecích čtvrtkách hustě propícháme vidličkou a každou porci natřeme vrstvou ochuceného másla. Na dno pekáčku nalijeme olivový olej, rozložíme na něj kuřecí čtvrtky, na každou položíme plátek citronu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě hodinu a půl a pravidelně podléváme vypečenou šťávou. Servírujeme na listu salátu, ozdobené čerstvým kolečkem citronu.