Treska marinovaná v limetkové šťávě
Ingredience
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
500 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu opláchneme, osušíme a odstraníme případné kosti. Nakrájíme na kostičky velké cca 1 cm, vložíme do velké mísy a promícháme s limetkovou šťávou. Zakryjeme a necháme 6-8 hodin marinovat v lednici. Mezitím maso občas obrátíme.
- Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme jadérka. Nakrájíme na malé kousky. Chilli papričky očistíme a bez semínek nasekáme najemno. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme.
- K rybě přidáme rajčata, chilli, cibuli, nasekaný koriandr, ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a před podáváním necháme ještě 15 min odležet při pokojové teplotě. Jako přílohu použijeme např. čerstvý bílý chléb.