Tuňák se špagetami
Ingredience
Česnek |
30 g |
Cibule |
60 g |
Kapie |
60 g |
Olivy černé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
50 g |
Rajčatová pasta |
1 polévková lžíce |
Špagety, Makarony |
500 g |
Tuňák v oleji |
400 g |
Víno bílé |
60 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpálíme v pánvi olej z tuňáka a během 3-4 minut v něm necháme změknout cibulku, kapii a česnek. Přidáme rajský protlak, pastu a víno, vše vaříme další 3-4 minuty.
- Do omáčky přisypeme tuňáka a za občasného míchání vaříme 4-5 minut. Špagety uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou podle návodu.
- Špagety zalijeme omáčkou a vše důkladně promícháme. Ozdobíme petrželkou, olivami a drceným černým pepřem.