Tuňák se špagetami

Ingredience


Česnek 30 g
Cibule 60 g
Kapie 60 g
Olivy černé 60 g
Pepř černý mletý 1 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 50 g
Rajčatová pasta 1 polévková lžíce
Špagety, Makarony 500 g
Tuňák v oleji 400 g
Víno bílé 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpálíme v pánvi olej z tuňáka a během 3-4 minut v něm necháme změknout cibulku, kapii a česnek. Přidáme rajský protlak, pastu a víno, vše vaříme další 3-4 minuty.
  2. Do omáčky přisypeme tuňáka a za občasného míchání vaříme 4-5 minut. Špagety uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou podle návodu.
  3. Špagety zalijeme omáčkou a vše důkladně promícháme. Ozdobíme petrželkou, olivami a drceným černým pepřem.