Tagliatelle s uzeným lososem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kapary 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Losos uzený 250 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 150 g
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Tagliatelle 340 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle krátce osmažíme česnek. Za stálého míchání přisypeme mouku a potom přiléváme mléko, dokud nezhoustne. Přidáme parmezán, přilijeme zakysanou smetanu a vše vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Vložíme kopr, odstavíme, ale nenecháme vychladnout.
  2. Tagliatelle uvaříme podle návodu a slijeme je. Přesypeme do velké mísy, přidáme lososa, kapary a zalijeme omáčkou. Vše důkladně promícháme a servírujeme.