Tagliatelle s uzeným lososem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Losos uzený |
250 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
150 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Tagliatelle |
340 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na másle krátce osmažíme česnek. Za stálého míchání přisypeme mouku a potom přiléváme mléko, dokud nezhoustne. Přidáme parmezán, přilijeme zakysanou smetanu a vše vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Vložíme kopr, odstavíme, ale nenecháme vychladnout.
- Tagliatelle uvaříme podle návodu a slijeme je. Přesypeme do velké mísy, přidáme lososa, kapary a zalijeme omáčkou. Vše důkladně promícháme a servírujeme.