Pečené papriky se sardelemi

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Paprika červená 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sardelové řezy 100 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu rozpálíme na 25O °C. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a řezem dolů je rozložíme na plech. Pečeme cca 15 min, dokud slupka neztmavne. Poté je necháme chvíli odpočinout, oloupeme a nakrájíme na nudličky.
  2. Petrželku opláchneme, osušíme, lístky nasekáme. Oloupaný česnek také nasekáme najemno, promícháme s petrželkou, osolíme a opepříme. Z octa a oleje vyšleháme krémovou omáčku a přidáme směs česneku a petrželky. Nakonec do omáčky vmícháme papriky.
  3. Přemístíme do mísy. Sardele necháme okapat, rozložíme na papriky a podáváme.