Pečené papriky se sardelemi
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Paprika červená |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sardelové řezy |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu rozpálíme na 25O °C. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a řezem dolů je rozložíme na plech. Pečeme cca 15 min, dokud slupka neztmavne. Poté je necháme chvíli odpočinout, oloupeme a nakrájíme na nudličky.
- Petrželku opláchneme, osušíme, lístky nasekáme. Oloupaný česnek také nasekáme najemno, promícháme s petrželkou, osolíme a opepříme. Z octa a oleje vyšleháme krémovou omáčku a přidáme směs česneku a petrželky. Nakonec do omáčky vmícháme papriky.
- Přemístíme do mísy. Sardele necháme okapat, rozložíme na papriky a podáváme.